top of page

ליווי קריירה - מתי ולמי מיועד?



להתחיל את היום מול טבלת האקסל המפרטת לאיזה משרה הגשתם ומתי, אשר מתוך עשרות, במקרה הטוב, נתפס תהליך או שניים וגם הוא ארוך ומייגע וככול שאתם עוברים בין סבבי הראינות אתם מרגישים שלא הצלחתם להביא את עצמכם, שמשהו לא עבר עד הסוף, שהאימפקט שקיבלתם או שאתם מקבלים היום הוא ואוו אבל אז מול המראיין אתם לא רוצים לצאת כאילו אתם עפים על עצמכם אז אתם בונים על זה שמישהו שם מול יקלוט אתכם, יזהה את הפורטה שלכם, יאשר אתכם.


ההרגשה הזאת שיש כה מעט אפשרויות ושאולי פספסתם את ההזדמנות האחת שיכולה ברגע לשפר את המצב שלכם מעוררת חרדה, ואז עם הקפה מול האקסל, מול הפיד בלינקדאין, אחרי שכתבתם עוד פוסט, אחרי שהתעדכנתם על משרות חדשות, אחרי שבדקתם עם הקונקשיין שלכם סטטוס, אחרי עוד וובינר הכנה לריאיון ועדיין חוסר הצלחה וחוסר התקדמות, זה בודד, מכביד וקשה.


ואולי אתם עובדים, אבל תכנתתם עם עצמכם אי שם לפני חודשים להתקדם, ואז המלחמה, ואז זה התרחק, ובנתיים אתם משועממים או אפילו ממש סובלים, אבל השוק די בפריז אז אתם ממשיכים לעשות מה שצריך, חצי כח במקרה הטוב, ומרגישים את זה עליכם, ויש חיכוכים, או שאולי אתם ממש טובים בלהעמיד פנים, אז ככה, פאסיבי אתם מציצים על משרות מעניינות, פונים להד הנטר בדיסקרטיות, מחפשים הזדמנויות.


ככה או ככה, אין סיבה לעבור את זה לבד.


יועצי קריירה הם השותפים שלכם לתהליך, אקטיבי או פסיבי, הוא או היא יהיה אנשי אמון וסוד, איתם אפשר יהיה לחשוב על כיוונים נכונים ועל אופן הצגת הדברים כך שיהיו בהלימה עם מי שאתם ועם הכיוון שאליו אתם מכוונים.


אתם רוצים את קרן הלייזר הזאת עליכם ובשבילכם כשאתם בסטטוס הזה.



אם מצאתם את עצמכם באחד מהתרחישים למעלה, הנה כמה דברים שכדאי לכם לקחת בחשבון כדי לוודא שמהלך כזה יוכיח את עצמו. 


  1. מתי?

אני באופן אישי מזהה שליווי שמתקיים במקביל לתהליך גיוס הוא בעל אימפקט גדול יותר מאשר אם מנהלים אותו ללא משרה רלוונטית ברקע. במצב הזה עבודת הליווי תהיה ממוקדת ביצירת מתאם גבוה בניכם כמועמדים לבין דרישות המשרה, בניית נרטיב קריירה, סימולציות ומענה לכל דילמה שתתמודדו איתה בתוך התהליך. אתם תצאו חדים , ממוקדים ובמיטבכם מתהליך כזה, והאימפקט הוא מיידי, יראה ויורגש היטב בתהליך הגיוס.


מתי כן כדאי לקחת ליווי במנותק מהתמודדות אקטיבית למשרה?

כאשר אתם מרגישים מוצפים, מבולבלים, חסרי כיוון ועניין. במקרה הזה, כדאי שתבארו קודם כל עם עצמכם מה אתם רוצים ורק אז תגישו מועמדות לתפקיד בעל הלימה עם הרצונות והצרכים שלכם.

בתהליך כזה הפוקוס יהיה על מה אתם עושים (לא הטייטל או המקצוע שלכם, אלא מה השירות האמיתי שלכם) איך אתם עושים (והאם יש מצב שנלכדתם ב-איך, כך ששכחתם את ה-מה האמיתי) ולמה אתם עושים - מה הסיפור האמיתי שבגינו השירות שלכם הוא בדמכם. בסיום אתם תצאו כשאתם מכירים את עצמכם הרבה יותר טוב, בטוחים בעצמכם ומלאי תשוקה לעשייה.


2. חיבור אישי 

נשמע טריוואלי אבל לא. 

לפעמים אנחנו נוטים לבחור בעלי מקצוע בהתאם למידת הפופולריות שלהם,

אבל אתם רוצים מישהו שיראה אתכם, יקשיב לכם,  בעיקר לסאב טקסטים, יבין אתכם ויהיה המיכל שיכול להביא מידה של ודאות ובטחון אל המקום שאתם נמצאים בו.

כדי לבדוק את זה, בקשו לקיים שיחה קצרה, תשאלו, תקשיבו ותרגישו אם זה איש/אשת המקצוע שיכולים לעזור לכם לפגוש את המטרות והיעדים שלכם. 



3. תיאום ציפיות

מה אתם רוצים להשיג מהליווי?

בין אם אתם יודעים להגדיר או לא, שיחה ראשונית עשויה לעזור לכם להתגבש.

להלן מספר פרמטרים שתוכלו להשיג, בהתאם לצורך שלכם.

הבנת הכיוון שלכם, חיבור סיפור הקריירה, איתור תפקיד מתאים, עדכון קורות חיים ולינקדאין,

הכנה לראיונות וליווי בתהליך הגיוס, ליווי בכניסה לתפקיד, תכנון לשיפור ביצועים, פיתוח אישי/מקצועי.


הגדרת המנדט של העבודה המשותפת שלכם היא קריטית להצלחה.


4. פניות

קבעו מסגרת זמן מתאימה שתוכלו להתחייב אליה, הכוללת פגישות קבועות, תקשורת רציפה, דיווח ומעכב. זה יהיה המקום שלכם לשאול שאלות ולהתייעץ.

אם אתם מרגישים שאין באפשרותיכם להתחייב למסגרת כזאת - ותרו על הליווי !


5. אמינות ואמון

אמינות ודיסקרטיות הם המפתח ליצירת אמון בין אנשים.  זה ה א-ב של כל נותן שירות. אם אתם מרגישים בנוח לשתף את המקומות שעוד קשה לכם, שאתם מתמודדים בהם ושעדיין לא פיצחתם, זה בסיס טוב לעבודה. ככול שתהיו יותר אינפורמטיבים ומשתפים את המצב כמו שהוא כך יוכלו יועצי הקריירה לאתר גורמים מעכבים ולהביא פתרון ממוקד ומקדם.


6. תנו עבודה

יועצי קריירה יעניקו לכם מטא פרספקטיבה, ירחיבו לכם מאת המודעות ויביאו פרקטיקטות, טקטיקות, כלים ועצות ליישום בשטח, מכאן העבודה היא שלכם. קשה לכם, תרימו דגל והם ינסו "לתקוף" את זה מכיון אחר, אבל אל תצפו שמישהו אחר יעשה את העבודה בשבילכם, חבל על הכסף שלכם.


7. תנו כבוד תהליך

אתם יודעים איך אתם נכנסים ליעוץ.

אתם יודעים לומר מהן התוצאות שאתם רוצים להשיג.

אתם תלמדו על עצמכם ים דברים חדשים.

נקודות שלא חשבתם יתחברו.

נקודות שהכרתם אבל לא לקחתם בחשבון יתעצמו.

הסיפור שלכם, כדי שיהיה בהלימה עם מי שאתם וגם יקח אתכם למחוז חפציכם, יצטרך זמן עיבוד, להבין, להפנים, להטמיע את הדמות הזאת, שלא רק מדברת מהפה והחוצה, אלה נושאת בתוכה את האנרגיה, הביטחון וההשראה.


התפתחות אישית נמדדת על פני זמן, ותוצאותיה הן ישירות, מוחשיות או עקיפות.

תנו לעצמכם קרדיט ותנו כבוד לזמן.


לסיכום

תהליך ליווי קריירה הוא עבודה משותפת שלכם עם הפרטנר שבחרתם ללוות אתכם בחלק הזה של המסע שלכם. חיבור, אמון, תקשורת פתוחה, השקעה וכבוד לזמן הם המתכון המנצח לצמיחה ולתוצאות הרצויות. 


אם אתם מרגישים שהגיע הזמן לעשות את הצעד הבא, מוזמנים ליצור קשר.


כל הטוב,

ליהי עראסי







פוסטים אחרונים

הצג הכול

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page